ODLUKE O OSTVARIVANJU PRAVA NA POTPORU ZA OBRAZOVANJE

ODLUKE O OSTVARIVANJU PRAVA NA POTPORU ZA OBRAZOVANJE

Upravni odbor Zaklade dana 05.11.2020.god. donio je odluku o slanju Odluka o ostvarivanju prava na potporu za obrazovanje i Izjava o prihvaćanju uvjeta dodjele potpore za obrazovanje na kućne adrese kandidata za potpore za SREDNJU ŠKOLU koji ispunjavaju uvjete iz Pravilnika o načinu ostvarivanja prava na potporu za obrazovanje (“nn” 101/2019) (Pravilnik).

Odluke i Izjave se kontinuirano šalju uz maksimalan napor Stručne službe Zaklade u uvjetima aktualne epidemiološke situacije i pridržavanja nužnih epidemioloških mjera, dugotrajnih građevinskih radova na zgradi sjedišta Zaklade kao i rada od kuće djela djelatnika u otežanim tehničkim uvjetima.

 

Prijave kandidata za potporu za obrazovanje na preddiplomskim, diplomskim i poslijediplomskim studijima (STUDENTI) podatkovno se obrađuju te se utvrđuje ispunjenje uvjeta iz Pravilnika za pristigle prijave.

Na sjednici upravnog odbora održanoj 04.12.2020.god. utvrđen je broj zaprimljenih prijava nakon završetka natječaj za STUDENTE te donesena potrebna odluka za slanje Odluka o pravu na potporu nakon podatkovne obrade prijava i utvrđivanja kandidata koji ispunjavaju uvjete za ostvarivanje prava na potporu za obrazovanje.

 

Napominjemo kako  se u prvom krugu dostavljaju odluke kandidatima koji su prijave predali u okviru natječajnog roka te ispunili uvjete za ostvarivanje prava na potporu.

 

Upravni odbor Zaklade održati će posebnu sjednicu za razmatranje svih prijava dostavljenih nakon natječajnog roka s obzirom na određen broj prijava koje kandidati nisu mogli dostaviti u natječajnom roku navodeći razloge određivanja mjere samoizolacije i ostale razloge vezane uz aktualnu epidemiološku situaciju.

Posebna sjednica Upravnog odbora  održati će se kako bi se dodatno razmotrile sve prijave kandidata (SREDNJA ŠKOLA I STUDENTI) koji nisu ispunili uvjete Pravilnika te nisu ostvarili pravo na potporu za obrazovanje, a kako bi se donijela odgovarajuća odluka.

 

Svi kandidati koji su poslali prijave za potporu dobiti će na kućnu adresu odgovarajuću odluku te molimo i apeliramo na suzdržavanje od pojedinačnih upita o ishodu prijave putem elektroničke pošte kako bi Stručna služba Zaklade mogla što prije odraditi potreban posao sa dostavu odluka.

 

Upravitelj Zaklade

Boris Herman